MORIS design vybavil zmodernizované školiace centrum O2

Jedinečné školiace centrum pre zamestnancov O2 prešlo celkovou modernizáciou. V rámci nej vybavil MORIS design priestor funkčnými prvkami a atypickým nábytkom navrhnutým štúdiom room411.

Návštevníkov víta svietiace logo O2

Koncept ponúka nové priestory pre vzdelávanie, napríklad v rámci audiovizuálnych technológií. To umožňujú protihlukové bunky pre nahrávanie čistého zvukového záznamu, a to vďaka deliacim priečkam z akustickej peny obmedzujúcej okolitý hluk.
Už pri vchode uvíta návštevníkov štýlové svietivé LED logo O2. S výrobou svetelnej reklamy má rodinná firma MORIS design mnohoročné skúsenosti. Chodbu potom lemuje päť kovových konštrukcií na umiestnenie plagátu. Tie sa dajú vďaka medeným klipom ľahko pripevniť a podľa potreby aj vymeniť. Vzhľad priestoru si tak spoločnosť O2 môže prispôsobovať svojim potrebám.

„Pre školiacu miestnosť sme vyrobili multifunkčnú nástennú tabuľu s dvoma posuvnými časťami – magnetickou nástenkou z posuvnou a čalúnenou nástenkou. Základ tabule potom tvorí tzv. white board na písanie fixkou. Prednášajúci tak môže plne využívať flexibilitu tohto prvku,“ opisuje jeden z prvkov Adam Klofáč, spolumajiteľ MORIS design.

Zamestnanci tiež využijú novo rozšírené spoločné priestory. „Svetlá doska kuchynského ostrovčeka a svetlá linka šikovne kontrastujú s tmavými skrinkami aj základom ostrovčeka. Do dosky sme navyše zabudovali kvetináče pre zelené rastliny. Pôvodnú rohovú sedačku sme opatrili novým čalúnením z pevnej látky, čím sme oživili celý priestor na sedenie,“ hovorí Adam.

Stavebné úpravy realizovala MORIS construction

Cieľom revitalizácie spoločných priestorov bolo vytvorenie pokojného prostredia. Počas dňa tak tu môžu ľudia načerpať inšpiráciu a vstrebať nové informácie z tréningov a prednášok. Celé školiace centrum potom bolo navrhnuté tak, aby bolo predovšetkým pohodlné ako pre školiteľov, tak pre školených zamestnancov.

Na stavebných úpravách a inštalácii nového vybavenia sa podieľala aj stavebná divízia MORIS construction. Tá sa postarala o kompletné vybúranie pôvodných priečok aj demontáž podlahových krytín. „Keďže sa v školiacom centre nachádza aj nahrávacie štúdio, bol tu kladený veľký dôraz na akustiku. Všetky sadrokartónové priečky tak boli plnené akustickou vatou. Útlm hluku sme navyše podporili aj použitím tlmiaceho materiálu na stenách, vrátane tapiet tlmiacich hluk,“ popisuje Adam Klofáč špecifickosť stavebných úprav.

„Práve kvôli dôrazu na akustiku bola táto prestavba technicky náročnejšia, ale o to viac zaujímavá. Výsledok rozhodne stojí za to,“ zhŕňa Adam Klofáč celý projekt.

Zdroj a foto: MORIS design

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.